Услуги

Каталог




boneco


БУДІВНИЦТВО ВИННИХ ЛЬОХІВ

wine-1
wine-2
wine-3

Компанія «Wine-House», перша в незалежній Україні, приступила до комплексного будівництва винних погребів. Все почалося в 1998 році з реконструкції одного з приміщень головного заводу всесвітньо відомий винний комбінату «МАССАНДРА». З тих пір нами побудовано понад 140 погребів в нашій країні і за кордоном. Замовнику ми надаємо весь спектр послуг, починаючи з надання попередніх рекомендацій про правильному зберіганні вина, переходячи до проекту і далі весь ланцюжок, необхідних технологічних операцій до здачі об'єкта. Додатково, за бажанням замовника, формується винна колекція. З цього року ми пропонуємо новий вид послуг - виготовлення власного вина, під контролем досвідченого винороба.
Як виглядає винний погріб можна побачити з представлених нами робіт - дизайн винного льоху

Дизайны винного погреба.jpgКондиционеры для винного погреба.jpg Роботи по створенню винного льоху включають в себе кілька етапів:                       

  • 1. Проект (дизайн винного льоху).

  • 2. Підготовка загальнобудівельного приміщення

  • 3. Підведення інженерних мереж: електрика, вода, каналізація.

  • 4. Теплоізоляція приміщення. Використовується натуральна пресована кора коркового дуба або штучні утеплювачі.        

  • 5. Установка кліматичного обладнання.                                 

  • 6. Декоративна обробка підлоги, стелі, стін.

У обробці підлоги застосовуються, як і на інших ділянках, тільки натуральні матеріали:

- керамічна плитка;

- піщаник;

- травертин;

- мармур;

- онікс.

Стіни поштукатурені, використовуються різні види декоративної штукатурки, пофарбовані по теплоізоляції, якщо для цих цілей застосовувалася пресована кора коркового дуба. Оздоблення стелі, додатково можлива дерев'яними елементами.

  • 7. Установка «термодвери» як металевій з утеплювачем, так і дерев'яною «глухий» з утеплювачем або ж з двокамерним склопакетом.

  • 8. Стелаж

Для стелажів використовуються всі три види класичних матеріалів. Як окремо, так і в різних поєднаннях:

 - дерево-камінь;

 - дерево-метал;

 - камінь-метал та інше.

Найпоширеніші стелажі - дерев'яні. У нашій країні на їх виготовлення йдуть дуб, сосна, рідше ясен і вільха. Це не говорить про те, що ми не можемо використовувати інші породи деревини, нехай навіть самі екзотичні. Стелажі сконструйовані з ідеєю подальшого зручного обліку складованих вин, можливості зберігання не стандартних пляшок за формою і ємності, зберігання вин в дерев'яних ящиках. Для зручності можуть бути встановлені висувні лотки. Вся дерев'яна меблі виготовляється на власному виробництві. Металеві стелажі традиційно поділяються на два види: ковані - класика і нержавіюча сталь - сучасний мінімалізм. Для виготовлення кам'яних стелажів, зокрема, типових ніш для зберігання пляшок з вином - «КАЗ», застосовується натуральний камен: кримський або вінницький піщаник, цегла (як сучасний, так і 19-го століття), рідше травертин, мармур, онікс. Одне з правил тривалого зберігання вин уникати яскравого світла і прямого попадання його на пляшки з вином. З цією метою використовуються світильники з приглушеним світлом і плафонами рассеивающимы світло.

vino-1.jpgВино і все про користь вина
Вино-благородний напій з віковою історією і своєю культурою. Про історію появи вина ходить багато легенд. Експедицією в 1968 році був знайдений посудину історичний вік якого становив 5300-5000 років до нашої ери . Біологічний аналіз залишків, показав, що в посудині було вино. В релігійній літературу і в самій Біблії вино згадується 521 разів. Вино, яке вважалося в давнину даром від бога виноробства Діоніса, пізніше перетворилося в символ життєвої сили. Воно традиційно має особливе значення в релігійних церемоніях як символ крові і знак божественного впливу.
Говорячи про користь вина - це чудовий релаксант і антидепресант, всього лише один келих вина за обідом допоможе зняти стрес, втому і розслабиться. Червоне вино багате фенольними сполуками, запобігають атеросклерозу, антиоксиданти містяться у вині запобігають утворенню холестерину та його відкладенню на стінках судин.
Бокал, добре зберігався вина у винному погребі, містить речовини здатні розріджувати кров перешкоджаючи тромботации крові та ризиків серцевих недуг. Правильно зберігання вина зберігає речовини сапоніни і катехіни, які відповідають за дію вільних радикалів і знижує їх вплив на клітини нашого організму. Винний погріб та правильне кліматичне і світлове оточення зберігаю енергію молодості в цьому дивовижному і вельми напої.
Правильно обладнаний і побудований винний льох - здатний подарувати не тільки благородний смак витриманого вина, але і з цим букетом і ароматом ми отримуємо особи ферменти. Колекціонери витриманого вина знають справжні властивості, які вимагають такого трепетного їх збереження. Храненные вина у винних погребах зберігає у своєму складі концентрацію: фенольних сполук, вміст сапонінів і катехінів, антиоксидантів, тонинов, основним винним антиоксидантом є ресвератрол. Це не повний список, біологічні дослідження вина нарахували 600 компонентів, що входять до його складу. Дивно, таке мале зміст - грає настільки важливу роль.


Винний льох для благородно старіння вина

Вино особливий напій і вимагає особливих умов його зберігання. В нашій історії простежується, що мали винний льох дуже заможні люди. А мати винний льох у себе вдома - це приємна розкіш, яка вимагає благородного відносини. Щоб створити ідеальні умови для старіння вина і збереження його кольору і смаку з усім його букетом ароматів. Для цього вино необхідно зберігати у винних сховищах. Винний льох ідеально підходить для тривалого зберігання вина. Сама назва «Винний льох» - це комплекс з чітко визначеними значеннями температури, вологості, освітлення, матеріалу, використовуваного при будівництві, розташування пляшок на стелажах і так далі. За дотримання всіх умов із зберігання з правильно відібраних сортом для зберігання, можна зберігати і зібрати колекцію вин з 15-20 і навіть 100 річною витримкою і оцінити смак вчиненого вина. Для тривалого зберігання вина винний льох повинен мати постійну температуру в межах 10-14 °С - оптимально підходить для витримки вина. Вино біле і рожеве, а також ігристе краще розмістити, де прохолодніше, а червоні напівсолодкі де температура трохи вище. Винний льох повинен мати постійну вологість в межах 65-80%. Столові і шампанські вина зберігають в тому ж положенні, але з невеликим кутом ухилу на 10-15° градусів.


Кліматичні системи у винний льох

Природне підтримання кліматичних умов температури вологості для тривалого зберігання вина неможливо. Для цього застосовується сучасна кліматична техніка. Спеціально розроблені кліматичні системи - кондиціонер винного льоху виробництва Франції (FONDIS) і Японії WINEGUARD (Mitsubishi Heavy). Домашня винотека стала можлива і кондиціонери для винного льоху дозволили забезпечити цілодобовий клімат. Винний льох, для необхідного клімату можна застосувати:
vinnye - кондиціонери для винного льоху настінного типу

fondis-winemaster-c25 - кондиціонери для винного льоху FONDIS WineMaster C25 - WineMaster C25S - WineMaster C25SR - FONDIS Wine IN25 - установка виконується на стіну

wineguard-mitsubishi-heavy-mhidxk - кондиціонер для винного льоху WINEGUARD Mitsubishi Heavy Industries

fondis-winemaster-c50 - Кондиціонери для винного льоху FONDIS WineMaster C50S - WineMaster C50SR - монтаж кондиціонерів виконується безпосередньо в стіну

Використовуються також кондиціонери підлогового типу:

fondis-winemaster-in50 - кондиціонер для винного льоху FONDIS WineMaster IN50+

fondis-winemaster-sp100 - кондиціонер для винного льоху FONDIS WineMaster SP100

fondis-winemaster-pc15 - кліматична двері - кондиціонер для винного льоху WineMaster PC15
wineguard-mitsubishi-heavy-mhi - канальний кондиціонер для винних льохів WINEGUARD Mitsubishi Heavy Industries